ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ



Χρόνος προετοιμασίας:  5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος! 15 λεπτά
Για 4 άτομα περίπου
ΥΛΙΚΑ:
200 gr φακές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
Μαιντανός
Φρέσκα κρεμμυδάκια
παξιμάδι της αρεσκίας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνεται τις φακές και βράζεται για  15 λεπτά.
Σουρώνεται και ξεπλένεται με κρύο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεται τις φακές, τα τοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύεται καλά και ραντίζεται με το ελαιόλαδο.
Προσθέτεται το παξιμάδι, που έχετε κόψει σε χοντρά κομμάτια και αφού το έχετε ραντίσει με βαλσάμικο. 


ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης)
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 μήλο τριμμένο και 2 μήλα σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κ. γλ. κανέλα (κοφτά)
  • 1 κ. γλ. γαρίφαλο
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:
Δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιείτε μίξερ.

Σε ένα μπολ προσθέτετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.



ΣΝΑΚ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ


Λαχταριστές φέτες αβοκάντο αγκαλιά με μια πανδαισία ψιλοκομμένων πράσινων λαχανικών και καρότου, τυλιγμένα σε λεπτές αραβικές πίτες. Το μυστικό της υγιεινής διατροφής κρύβεται στην ποικιλία, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Ποιός είπε ότι ένα φρούτο δεν μπαίνει σε σάντουιτς ή ότι μια σαλάτα δεν τυλίγεται? Εάν μάλιστα προσθέσουμε στη φαντασία και τη γνώση, τότε έχουμε ένα ιδανικό μίνι γεύμα, μια και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μισό φρέσκο αβοκάντο στο γεύμα προκαλεί κορεσμό και μειώνει την όρεξη κατά 28% μέσα στις επόμενες 5 ώρες.



DETOX

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ:
  • 1/3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
  • 1/4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΧΥΜΟ ΚΑΡΟΤΟΥ
  • 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
  • 1/3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΣΠΑΝΑΚΙ
  • 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΑΣ
ΤΟ ΤΣΑΙ, Ο ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΟΤΟΥ, ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ.
ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΒΕΤΑΛΑΙΝΕΣ, ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.




ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

   
ΥΛΙΚΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ 0% ΛΙΠΑΡΑ
40gr ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
100gr ΑΛΕΥΡΙ
ΛΙΓΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟΥ
1 ΦΕΤΑΚΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΕΙΓΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ. ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20'. ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟΥ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΦΕΤΑΚΙ ΛΕΜΟΝΙ.




 ΕΞΤΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
  • 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΠΑΧΟ ΓΑΛΑ
  • 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 1/2 ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΑ
  • 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΑΧΙΝΙ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΕΛΙ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ 2-3 ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.





ΠΟΤΟ ΜΗΛΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ


ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΤΟΥ
1 ΜΗΛΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ
50 ml ΒΟΤΚΑ Ή ΡΑΚΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ.
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΡΙΚΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ.




ΚΑΡΟΤΟΠΟΥΡΕΣ


ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.

ΥΛΙΚΑ
750 ΚΑΡΟΤΑ
250 ΠΑΤΑΤΕΣ
150 ΝΕΟ ΒΙΤΑΜ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ 15΄.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 25΄.
ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ, ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΤΑΜ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 5΄.
ΣΕΕΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟΣ.




ΡΟΔΕΛΕΣ ΑΠΟ ΜΗΛΑ


ΥΛΙΚΑ
3 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΑ
30gr ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
50gr ΖΑΧΑΡΗ
125gr ΑΛΕΥΡΙ
25 ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
2 ΑΥΓΑ
ΒΑΝΙΛΙΑ
1/8 ΛΙΤΡΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ

ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ, ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΛΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΤΕ. ΤΗΓΑΝΙΣΤΕ ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΙΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.




ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ







ΥΛΙΚΑ
2 1/2 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΥΤΙΝΗ
ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΑΛΑ
8 ΑΥΓΑ
ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΙΣ
1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΜΜΩΝΙΑ
ΛΙΓΗ ΣΟΔΑ
ΛΙΓΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΗΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ. Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ.





ΓΚΟΥΡΜΕ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ



ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ, ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΜΠΕΙΚΟΝ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ sause toscana ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ – ΜΑΖΙ ΜΕ al dente ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ-ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ.




ΓΛΥΚΟ ΣΑΛΑΜΙ


ΥΛΙΚΑ
450 γρ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
300 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΙΤΑΜ
ΚΑΡΥΔΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ
5 γρ. ΚΟΝΙΑΚ
2 ΑΥΓΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ, ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.




ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΝΗΣΤΙΣΗΜΑ


ΥΛΙΚΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΛΑΔΙ (ΝΕΡΟΥ)
2 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑΠ (4 ΠΑΚΕΤΑ)
2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΥΣΙΒΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΡΚΕΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΝΑΚΕΤΕΥΕΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ (ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ (ΛΙΓΟ) ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ.





 ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ



ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!

Από τα πιο ωραία χειροποίητα ποτά, που όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας. Η διάρκεια ζωής του μεγάλη, μέχρι την τελευταία του σταγόνα!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
5 ξύλα κανέλας
15 γαρύφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε γυάλινη μπουκάλα τοποθετούμε όλα τα υλικά. Για να γίνει η ζύμωση του ποτού, το αφήνουμε στον ήλιο για τουλάχιστον 3μήνες. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε.
Φυλάσσετε σε σκιερό μέρος, μέσα στο σπίτι.
Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε και περισσότερη ποσότητα ποτού, ανάλογα με τα ml της μπουκάλας που έχετε.  

ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.





  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ



ΑΝΕΒΑΤΟ
ΚΑΤΑΛΕΥΚΟ, ΜΑΛΑΚΟ, ΑΛΟΙΦΩΔΕΣ ΤΥΡΑΚΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ Ή ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ Ή ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΩΔΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ. ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ. ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 10%.

ΓΑΛΟΤΥΡΙ
ΑΛΟΙΦΩΔΕΣ ΤΥΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ Ή ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ Ή ΑΠΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΕΧΕΙΜΑΛΑΚΗ ΥΦΗ, ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ, ΓΑΛΑΚΤΩΔΗΣ, ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΞΙΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ 14% ΛΙΠΑΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ Ή ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΓΙΔΙΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 30%. ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 2-3 ΚΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ 8-10 ΚΙΛΩΝ. ΕΧΕΙ ΣΦΙΧΤΗ, ΣΥΜΠΑΓΗ ΜΑΖΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΥΠΟΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΥΠΟΓΛΥΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΩΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ. Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ, ΓΑΛΑΚΤΩΔΗ, ΥΦΑΛΜΥΡΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ.ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ Ή ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ (ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 20%), ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ΜΟΛΙΣ 2%.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ
ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 20%. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ, ΣΦΙΧΤΟ ΤΥΡΑΚΙ, ΓΕΜΑΤΟ ΜΙΚΡΕΣ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΕΣ ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΑΛΜΗΣ, ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ. Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑΚΤΩΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΞΙΝΟ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΒΟΣΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ.

ΚΑΣΕΡΙ
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΣΕΡΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΥΜΠΑΓΗ ΜΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ PASTA FILATA ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΟΜΑΖΑΣ. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ 100% ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ Ή ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΙΞΗ ΓΙΔΙΝΟΥ ΜΕΧΡΙ 20%. ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΥΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΛΙΠΑΡΗ.

ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΕΛΑΦΡΥ, ΠΕΝΤΑΝΙΣΤΙΜΟ, ΑΛΟΙΦΩΔΕΣ ΤΥΡΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΗ, ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΟΚΚΩΔΗ ΥΦΗ, ΓΑΛΑΚΤΩΔΗ, ΥΠΟΞΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ 13%. ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΙΤΕΣ, ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ SALAD DRESSINGS ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΙΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ.

ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ. Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 3ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕ ΚΡΕΜ-ΖΑΧΑΡΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ. ΕΧΕΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΜΥΔΡΑ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΑ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΩΜΗ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΣΤΙΜΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥΤΣΙΚΗ.

ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ Ή ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ Ή ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΧΕΙ ΥΦΗ ΑΠΑΛΗ ΜΕΝ, ΚΟΚΚΩΔΗ ΔΕ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΕΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΤΟΝΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΜΟΛΙΣ ΜΕ 19% ΛΙΠΑΡΑ.

ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΩΣ ΚΕΦΑΛΑΚΙ, ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΒΕΙΟ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ 30%. ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΨΙΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ, ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΩΜΑ.

ΜΑΝΟΥΡΙ
ΤΟ ΠΙΟ ΛΙΠΑΡΟ ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΑ, ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΓΕΥΣΗ, ΜΑΛΑΚΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΝΟΣΤΙΜΕΥΕΙ ΣΑΛΑΤΕΣ, ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ 100γρ. ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 42γρ. ΛΙΠΟΣ.

ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΒΟΛΟΝΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ 90-100% ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΙΔΙΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΦΟΥ ΑΛΑΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΛΜΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΚΑΠΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΠΟ ΚΛΗΜΑΤΟΒΕΡΓΕΣ, ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΕΥΣΗ.

ΜΠΑΤΖΟΣ
ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΟΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ, ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΙΠΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΛΜΥΡΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΥΝ. ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΕΡΙΧΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΚΙ, ΘΕΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΝΑΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ.

ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ, ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ, ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΑΚΙ, ΑΠΑΧΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 4-10% ΛΙΠΑΡΑ. ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗΣ. ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΩΔΗ, ΥΠΟΞΙΝΗ ΓΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕ ΠΙΤΕΣ, ΝΤΑΚΟΥΣ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΜΟΡΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ.

ΞΥΓΑΛΟ (Ή ΞΙΓΑΛΟ) ΣΗΤΕΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΑΛΟΙΦΩΔΕΣ ΤΥΡΑΚΙ ΜΕ ΑΠΑΛΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΤΣΟΥΛΑ. ΕΧΕΙ ΔΡΟΣΕΡΗ, ΓΑΛΑΚΤΩΔΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΩΜΑ. ΜΙΑ ΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΑΚΙ, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ Ή ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΓΙΔΑΣ Ή ΤΗ ΦΥΛΗ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ, ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ.

ΠΗΧΤΟΓΑΛΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΜΑΛΑΚΟ, ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΤΥΡΑΚΙ, ΜΗ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΕ ΥΦΗ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΦΡΕΣΚΗ, ΔΡΟΣΕΡΗ ΓΕΥΣΗ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΤΟ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ.

ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ. ΣΚΛΗΡΟ, ΚΙΤΡΙΝΩΠΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΧΕΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ.

ΦΕΤΑ
ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑΡ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ!. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ Ή ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ, ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΞΥΛΙΝΑ Ή ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ.

ΣΦΕΛΛΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ “Η ΦΕΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ”. ΛΕΥΚΟ, ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΛΜΗ. ΣΦΕΛΛΑ (ΣΦΕΛΛΙΔΑ) ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΛΟΥΡΙΔΑ” ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΚΡΙΕΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΗ. Η ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΤΥΡΟΜΑΖΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙ ΦΕΤΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΣΦΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ.

ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΧΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΑΚΡΑΣΙΕΣ. ΩΜΟ ΤΥΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΟ ΚΙΤΡΙΝΩΠΟ ΧΡΩΜΑ, ΚΟΨΤΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΠΑΧΟΥΛΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΤΕ ΤΕΣ ΣΕ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ.




ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗς ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.....!!!!


ΥΛΙΚΑ:
  • 4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
  • 4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΟΦΤΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΟΦΤΟ ΣΟΔΑ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΥΤΙΝΗ
  • 2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
  • 4-5 ΑΥΓΑ
  • ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Ή ΒΑΝΙΛΙΑ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ
  • ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΕΠΙ 3-4'. ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΛΕΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΝΩ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΛΑΦΡΑ.
ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΠΙ 45' ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΟΤΑΝ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ.





 ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ


ΕΛΛΑΔΑ
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΓΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.
Ο ΜΟΥΣΑΚΑΣ, ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ, Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ, ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ Νο1 ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, Ο ΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΨΗΤΟ ΑΡΝΙ.

ΙΤΑΛΙΑ
Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ. Νο1 Η TOP ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ CARBONARA ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. Η MARGARITA ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΕΣ PIZZA ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΕ ΠΛΗΘΟΡΑ ΓΕΥΣΕΩΝ. ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΑ GNIOCCHI ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΝΑ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ.

ΙΣΠΑΝΙΑ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ PAELLIA ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ TAPAS ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ Ή ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΛΑΦΡΙ ΓΕΥΜΑ. Η TORTILIA ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ JAMON (ΓΝΩΣΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ). ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ COCHINILIO ASABO, ΒΡΑΣΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ GAMBAS AJILLO, ΜΙΚΡΑ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ JAMON ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΝΤΑΜΑΤΑΣ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ.

ΓΑΛΛΙΑ
Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ. Ο ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ (Coq au vin), Η ΝΤΕΛΙΚΑΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (soupe a l'oignion) ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΦΕΤΕΣ ΨΗΜΕΝΗΣ ΜΠΑΓΚΕΤΑΣ Ή ΨΗΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΣΗΣ boeuf bourguignon ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ. ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ (cassoulet).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΕ ΠΙΑΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΠΑΡΑ, ΠΟΛΥ ΚΡΕΑΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΙΡΑ, ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΟ Bratwurst ΜΕ sauerkraut (ΨΗΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΑ ΠΙΑΤΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΤΣΙ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ: ΒΡΑΣΤΟ, ΨΗΤΟ Ή ΚΑΠΝΙΣΤΟ. ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΤΑ. ΟΙ Bratkartoffeln ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ, ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΕΝΩ Η Kartoffelsalat ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.


ΑΥΣΤΡΙΑ
ΤΟ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΕΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΓΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΚΟΥΛΑΣ (goulash) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΣΚΑΜΜΕΝΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΨΩΜΕΝΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΜΕ knodel (ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΑΠΟ ΒΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΑΤΑ Ή ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΕΦΤΕ). ΤΑ knodel ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ. ΤΟ tafelspitz ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ ΒΡΑΣΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΛΒΟΥΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΙΓΗ ΣΑΛΤΣΑ horseradish ΚΑΙ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ.

ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΙΑΤΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ sunday roast ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ, ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ Ή ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ gravy (ΧΡΩΜΑ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΜΟ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ). ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ ΤΑ fish'n'chip's, ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΟΤΣΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.

ΚΙΝΑ
ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ, ΤΑ spring rolls ΚΑΙ Η ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ. ΤΑ noodles ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ street food. ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΣΚΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ, ΒΡΑΣΤΟ Ή ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΤΑ dumplings, ΩΣ ΕΙΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΖΥΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΙΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ spring rolls. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΡΕΑΣ 'Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ.


ΙΝΔΙΑ
Η ΙΝΔΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ. ΤΟ roti ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΕ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ. ΤΟ chicken tike ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΡΥ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ chicken korma ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΡΙ, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΕΝΩ ΤΟ tandoori chicken ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΣΚΟΡΔΟ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΥΜΙΝΟ, ΚΟΛΙΑΔΡΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΡΥΖΙ basmati ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

ΑΜΕΡΙΚΗ
ΕΔΩ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΤΟ bbq ΚΑΙ ΤΑ burger. ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΛΕΜΟΝΑΔΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ burger ΜΕ ΤΟ ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΑΚΙ, ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΟ t-bone steak ΣΤΟ bbq ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ bbq sauce, ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ buffalo wings. Η pizza ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ New York cheesecake, ΤΟ carrot cake, ΤΑ cup cakes, ΟΙ ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ, ΟΙ lemon pies, ΤΑ donuts, ΤΟ brownie ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΕΙΚ-ΟΕΙΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ pancakes ΜΕ maple syrup ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥΣ.

ΚΟΥΒΑ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ mojito, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥΡΑ, Η ΚΟΥΒΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ frijoles negros ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ, ΜΕ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΟΥΡΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ cuban style ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ papaya-mango, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ.

ΙΑΠΩΝΙΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΩΜΟ ΨΑΡΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ sushi ΚΑΙ ΤΟ sashimi ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΚΟΛΛΩΔΕΣ ΡΥΖΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ kare raisu (ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ). ΤΟ ΚΑΡΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ. ΤΑ soba ΚΑΙ udon noodles ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ginger, ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (ΒΡΑΣΤΑ Ή ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΜΑ).






ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΑΥΓΑ
100 γρ. ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΠΙΠΕΡΙ – ΑΛΑΤΙ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΒΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ. ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΥΡΕ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ. ΑΛΕΥΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.





ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


5 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1 ΦΥΤΙΝΗ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ.



ΣΑΛΤΣΕΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
   

ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ
  • 200 ΓΡ.ΤΟΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ
  • 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • 1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΟΜΟΤΑΚΙΑ ΑΠΟΦΛΟΙΜΕΝΑ
  • 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΠΑΡΗ
  • ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
  • ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
  • 1 ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥΣ
  • 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΞΗΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
  • ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • 2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ
  • ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΥΣ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ
  • 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ
  • ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
  • ΑΛΑΤΙ
ΣΑΛΤΣΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑΣ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • 3 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
  • 1 ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ
  • 1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΓΕΜΑΤΗ ΞΕΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
  • 2 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
  • 1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΟ ΖΑΧΑΡΗ
  • 2-3 ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ
  • ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ
  • 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
  • 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
  • 2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
  • 5 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ
  • 4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ (ΚΟΚΚΙΝΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΚΙΤΡΙΝΗ)
  • 10 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
  • 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 6-10 ΦΕΤΕΣ ΛΕΠΤΕΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
  • ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
  • ΑΛΑΤΙ
ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ
  • 6-7 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
  • 2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
  • 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 4 Κ.Σ. ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ
  • 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
  • 1 Κ.Σ. ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
  • 1 Κ.Σ. ΡΙΓΑNΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ

ΣΑΛΤΣΑ ΑΣΠΡΗ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ
  • 300 γρ. ΦΕΤΑ
  • 2 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
  • 1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ
  • ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ
  • 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
  • ΠΙΠΕΡΙ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.


ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΣΤΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
  • ΣΚΟΡΔΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΚΕΦΑΛΙ)
  • ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΑΡΚΕΤΟ
  • ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ
  • ΛΑΔΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ
ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΒΡΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ.




ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ:
  • 2     ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ (ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΑΡΚΕΤΑ)
  • ¼     ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΑΠΑΧΟ ΓΑΛΑ
  • ΜΙΣΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Ή 2 ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ
  • 3     ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ.
ΤΟ ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ.


MILKSEIK ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
2    ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ
250ml    ΧΥΜΟ ΑΝΑΝΑ (ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ)
ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
1    ΜΕΛΑΓΗ ΜΠΑΝΑΝΑ
1    ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΑΣ.


ΣΑΛΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
6      ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ
4      ΝΤΟΜΑΤΕΣ
5      ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
2      ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1      ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1      ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΟ
2      ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1      ΦΛ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
½     ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1     ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1     κ.γλ. ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΥΜΙΝΟ
1     ΜΙΚΡΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ
ΟΔΗΓΙΕΣ:
ΣΕ ΕΝΑΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΚΥΜΙΝΟ,ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΙΓΜΑΤΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΣ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


                          ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 
  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΒΟΤΑΝΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΞΙΔΙ, ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.
  • ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ, ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ, ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ, ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΑΡΑ Κ.Α.
  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ.
  • ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ.
  • ΠΑΡΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.
  • ΤΑ ΜΗ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ.
  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΥΓΡΑ ΟΠΩΣ Ο ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΤΟ ΞΥΔΙ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ, Ο ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Ή ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΛΑΔΙ.
  • ΕΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΓΙΑ 2, ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΙΑ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΞΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ  
     
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ           


ΥΛΙΚΑ:
400 γρ.    ΤΡΥΦΕΡΑ ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
1     ΩΡΙΜΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
1     ΜΙΚΡΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
10    ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
½    ΦΛΙΤΖ.ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
4    ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½    ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
½    ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ     
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
                  


        
   ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


ΥΛΙΚΑ:
  • 1     ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΝΑΝΑ
  • 1      ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ
  • 1      ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 1     ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΑΠΑΧΟ
  • 3-4   ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
  •  ΚΑΝΕΛΑ (ΠΡΟΕΡΕΤΙΚΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΓΑΚΙΑ
  • ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ
       

      ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
                                    
  • ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
  • ΜΗ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
  • ΤΡΩΤΕ ΩΜΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΧΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΟΥΝ Ή ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΡΕΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΟΜΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΟΙ. ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΨΗΣ, ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ.
  • ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΑΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ.
  • ΨΗΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΑΤΑ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΕΨΗ
  • ΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΤΕ ΨΑΡΙ Ή ΑΥΓΑ
ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΤΕ ΨΑΡΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΙΔΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΥΜΠΑΓΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΤΕ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΑΓΗ.
  • ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΑ ΨΗΤΑ ΣΑΣ
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΝΟΣΤΙΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΨΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΚΑΘΩΣ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΨΩΜΙΟΥ Ή ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ
ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΜΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΛΙΠΑΡΕΣ ΥΛΕΣ. ΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ Ή ΤΟ ΨΩΜΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δώρα Λουκοδήμου - Bodyandaction (fitness) - 04/07/14 | Dora Loukodimou